5 Tips voor een ontspannen vakantie.

10-07-2017 - Mirjam van Riel

 

 

5 Tips voor een ontspannen vakantie:

 

  1. Vermijd stress. Zorg in de week voor je vakantie al voor voldoende rust. Plan je agenda niet te vol. Zorg dat je voldoende tijd hebt om je werk af te ronden en begin op tijd met de vakantie voorbereidingen. De welbekende vakantie-stress geeft veel onrust in huis en in je hoofd. Vaak gaat dit gepaard met je gestrest voelen, hoofdpijn en gespannen spieren. Zo begin je je vakantie al met onrust en heb je meer tijd nodig om helemaal te kunnen ontspannen.
  2. Drink voldoende. Ga je ver weg? Moet je lang vliegen of in de auto zitten? Is het warm op je vakantiebestemming? Drink voldoende. Wees niet bang dat je hierdoor vaker moet plassen. Juist als je weinig drinkt komen er stoffen vrij in je blaas waardoor je vaker aandrang krijgt. Voldoende drinken kan hoofdpijnklachten voorkomen en zorgt tevens voor een goede stoelgang. Voor dit laatste zijn ook tip 3 en 4 erg belangrijk.
  3. Eet voldoende vezels. Iedereen kent het wel. Op vakantie eet je anders. Vaak meer witbrood (stokbrood in Frankrijk) en dus minder graan- en volkorenproducten. Eet ook nu nog voldoende fruit en groenten. Dit houdt je stoelgang gezond en voorkomt obstipatie.
  4. Beweeg voldoende. Na een lange autorit of vliegreis kom je vaak "gebroken" uit auto of vliegtuig. Je rug voelt stijf aan, je voeten zijn dik. Neem op tijd pauze en beweeg even. Zorg dat de doorbloeding in je spieren op gang blijft. Dit kan ook zittend. Beweeg je voeten, handen, schouders, hoofd, kantel je bekken en loop een stukje als het kan. 
  5. Let op je slaaphouding. Op vakantie slaap je natuurlijk in een ander bed dan thuis. Je hebt een ander matras of soms zelfs alleen maar een matje of luchtbed in je tent. Ben je bekend met nekklachten neem dan je eigen kussen mee. Ben je bang dat je matras geen goede ondersteuning zal geven? Een inflatable matje of een dekbed op je matras kan soms al meer comfortabel liggen en bezorgt jouw een fijn nachtrust. En dat is zeker op vakantie wel zo fijn.

 

Ik wens je een heel fijne vakantie toe en een prachtige zomer! Geniet van de mooie momenten en de nieuwe ervaringen zodat je er na de zomer weer tegen aan kunt.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!