Videoconsult

19-03-2020 - Mirjam van Riel

Praktijk blijft open!

Ik blijf zorg bieden.

Wij hebben als zorgprofessionals de opdracht zorg te blijven leveren zover en zolang dit kan. Als paramedici kunnen wij een bijdrage leveren aan het ontlasten van huisartsen en specialisten. Zij zijn op dit moment veelal moeilijker bereikbaar en hebben hun handen vol aan Corona patiënten. Ook wilt u hen wellicht niet belasten met niet acute klachten. 

Echter ook niet acute klachten kunnen heel vervelend zijn.
En daar help ik u graag vanaf.

Wanneer u klachten heeft van bijvoorbeeld bekken-, rug-, nek-, schouder- of hoofdpijn of door alle spanningen last heeft van een gespannen ademhaling, slecht slapen of andere spanningsklachten dan kunt u direct bij mij terecht.

Een verwijzing is bij mij niet nodig.
Ik screen of uw klacht door mij behandeld kan worden en zo niet dan geef ik u advies over welke stappen u het beste kunt ondernemen.

Er zijn twee mogelijkheden voor behandeling:

Online therapie. Vanaf nu bied ik E Health aan via Clickdoc. U kunt dan beveiligd online een behandeling krijgen. De therapeut ziet en hoort u en andersom. Zeker voor spanningsklachten en slaapproblemen werkt dit goed. Maar ook intakes, houdingsadvies en advies bij pijnklachten kunnen zo vaak prima plaatsvinden. U ontvangt van mij een sms of email met een beveiligde code en neemt plaats in de digitale wachtkamer. Ik log in en de rest gaat vanzelf. Heel makkelijk!

Deze behandelingen worden gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Hierover zijn landelijke afspraken gemaakt met de Nederlandse Zorgautoriteit, onze beroepsvereniging en het ministerie van Volksgezondheid. 

Therapie in de praktijk. In de huidige situatie is behandeling in de praktijk ook gewoon mogelijk.
Maar hiervoor gelden wel de volgende richtlijnen:
- U bent niet ziek of verkouden
- U bent niet in corona gebied geweest (oa Italië, China, HongKong, Iran etc. Kijk voor de meest recente lijst op de website van het RIVM)
- U bent de afgelopen 14 dagen zover u weet niet in contact geweest met een (vastgestelde) corona patiënt. 
- Neem uw eigen GROTE badhanddoek mee.

Verder geef ik in de praktijk vanzelfsprekend geen hand, neemt u een eigen handdoek mee en desinfecteer ik de ruimte, mijn handen en gebruikte voorwerpen na elke behandeling. Tevens leef ik alle voorgeschreven voorzorgsmaatregelen na. 

Ik ben vol vertrouwen dat wij, als wij zorg voor elkaar blijven houden, samen sterker uit deze moeilijke tijd zullen komen. Ik wens iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!